Парично дърво - как да го засадите правилно, така че парите да се пазят

Дървото на парите е познато на мнозина. Името си е получил от кръглите листа, които приличат на монети. Приписва му се способността да привлича пари в къщата. Не всеки знае как да засади парично дърво, за да запази пари.

Характеристики на засаждането на Crassula в саксия

Каквито и езотерични цели да се преследват при отглеждането на дебела жена, важно е да се вземат предвид особеностите на засаждането и грижите за нея.

Crassula

Crassula се отглежда лесно. Тя е непретенциозна в грижите. За засаждане на crassula можете да използвате закупена почва за кактуси или сукуленти. Ако е възможно, почвата за засаждане трябва да бъде подготвена от вас.

За да направите това, вземете и смесете следните субстрати:

 1. Торф - 1/2 част;
 2. Содена земя - 1 част;
 3. Пясък, за предпочитане едър - 1 част;
 4. Листна земя - 1 част.

Важно! Crassula не понася добре преовлажняването, така че на дъното на саксията се полага дебел слой дренаж.

Стъбло на дебела жена се засажда на дълбочина 5 см. За да се превърне дървото в жив талисман, при засаждането му трябва да се извърши специален ритуал.

Ритуал по Фън Шуй при кацане

След като всичко необходимо за засаждане е подготвено, можете да помислите за ритуала по време на засаждането на парично дърво. Според езотеричните учения, за да се привлекат пари в къщата, засаждането на Crassula се извършва на нарастващата луна в сряда.

В канализацията се поставят 6 или 8 монети със същия номинал. Именно тези числа на изток са свързани с богатството. Това могат да бъдат както руски рубли, така и монети от Китай. Те трябва да бъдат поставени на дъното на саксиите, с лицето надолу.

Засаждане на конспирация

Полагайки монета, трябва да кажете следните думи: „Нека дървото да расте в къщата. Ще ми донесе много пари. Ще покрия монетата във влажно парче земя. Ще донеса голяма заплата в къщата. Богатите хора ще дадат щедрост. Няма да изпитвам повече притеснения за парите. Нека е така заповядано! Да, три пъти изпълнено! Ключът е заключен! Амин. Амин. Амин. ".

След ритуала дървото се засажда по обичайния начин.

В допълнение към тази конспирация има и още една. Докато се излагат монетите, се произнасят следните думи: „Монета до монета, лист до лист“. След като всички монети са положени върху дренажа, трябва да кажете следното: „Ти растеш, а аз цъфтя в богатство. Това е моята воля. Нека е така! ".

След засаждането растенията се поливат с думите: „За да цъфнете в богатство, аз ще нося вашето богатство“.

Ритуали за привличане на пари

Други ритуали могат да се използват за повишаване на енергията на дебелата жена. Например, това може да е конспирация от парично дърво със седем свещи.

Тази конспирация ще изисква:

 • crassula;
 • 7 църковни свещи;
 • 7 копейки;
 • чаша вода;
 • конспиративен текст на хартия.

Конспирацията трябва да се извърши в полунощ. Свещите се поставят в кръг около дебелата жена и се запалват. Поливайки Crassula, те казват заговор: „Поставям монети в черната земя, крадя безмълвно пари от дървото. Нека цъфти в къщата ми, донесе много богатство със себе си. Прогонвам липсата на пари рок, той вече няма да стъпи на прага. Амин! Амин! Амин! ". След като прочете заговора, в земята под дървото е заровена монета. Ритуалът се повтаря 7 пъти.

След изгарянето на свещите те се увиват в хартия с текста на заговора и се погребват на далечно място.

Друг прост, но ефективен ритуал може да се извърши с дебела жена.За да го извършите, трябва също да закупите 7 свещи. На масата се поставя гърне с Crassula. Край него се палят сварени свещи. Кажете следните думи на дървото шепнешком: „Дървото е дърво, вие сте известен с пари. Нека парите винаги се намират в къщата ми, а вие растете - вие разпределяте богатство. Амин! ".

Важно! Ритуалът или конспирацията работят най-добре, ако дебелата жена се отглежда независимо от малко кълнове.

Какъвто и ритуал да избере човек, той ще донесе пари само ако вярвате в неговата ефективност.

Crassula се грижи да привлече пари

Засаждането на дебела жена според правилата на фън шуй не е достатъчно. За да работи правилно талисманът на живо, трябва да знаете правилата за грижа за него.

Трябва да говорите с цвете. Смята се, че Крассула свиква със собственика си и му помага да постигне благосъстояние.

По време на отглеждането на Crassula трябва да се отстрани прахът от листата. Това се прави не само за здравето на растението, но и за набиране на пари. Изтривайки праха от листата, собственикът споделя енергията си с централата и се присъединява към паричния поток.

Трябва да поливате дебелата жена през лятото веднъж седмично. През зимата поливането се намалява до 1-2 пъти месечно.

Важно! Сигналът за поливане е изсъхването на горния слой на земята в саксия с дърво.

При поливане е препоръчително да се произнесе конспирация: „Ти растеш, а аз цъфтя в богатство. Амин ".

Друго средство за привличане на паричен поток е червена панделка, окачена на зряло дърво. По съвет на майсторите по фън шуй трябва да окачите върху него три китайски монети. Това ще засили влиянието на паричното дърво.

Как да отглеждаме жив талисман

Ако човек планира да отглежда Crassula като талисман, който привлича богатство, тогава купуването на възрастно дърво не си струва. Трябва да се отглежда самостоятелно от лист или резник. По-добре е да вземете посадъчен материал тайно от богати хора.

Трябва да засадите ново растение, като използвате ритуалите, описани по-горе. Преди кацане можете да помолите Crassula за защита и благополучие. Докато се грижите за нея, трябва да говорите с дървото.

Дървото ще изпълнява функциите си на талисман само в определена зона на къщата. Според ученията по Фън Шуй, зоната на богатство и просперитет е югоизточната страна на къщата. Най-добре е да поставите гърнето с дебелата жена в офиса.

Трансплантация на Crassula у дома

По-добре е да трансплантирате Crassula през пролетта. Може да се трансплантира в нова саксия или да се размножава чрез резници или листа.

Правила за засаждане на crassula от резник

Дебелата жена е непретенциозно растение. Неговите издънки лесно се вкореняват в земята. Пълноценно растение може дори да се отглежда от листа.

Дръжка на дебела жена с корени

Планът за кацане стъпка по стъпка се състои от следните точки:

 1. Пригответе малка тенджера.
 2. Поставете счупената дръжка във вода за вкореняване. Корените ще се появят след 3 седмици.
 3. Закупете или направете своя собствена почва за засаждане.
 4. След като корените се появят при изрязването, можете да започнете да засаждате. Всеки дренаж се излива в дъното на саксията.
 5. Земята се излива върху дренажа.
 6. Направете вдлъбнатина в земята не повече от 5 см. Поставете разсад в нея и добавете още пръст.
 7. Уплътнете почвата около стъблото и напойте дървото.

Важно! За да засадите резниците, трябва да вземете малка саксия. Докато расте, дървото се трансплантира в широки, плитки саксии.

Crassula може да се засажда без образуване на корени. Отчупената дръжка се оставя за 2-3 часа на масата, за да изсъхне разреза. През това време се приготвя саксия с пръст. Разсад се засажда без корени по същия начин, както в метода, описан по-горе.

Понякога корените близо до стъблата се появяват на майчиното растение. Такива разсад могат да бъдат незабавно засадени в земята.

Стъблото с корени

През годината листата могат да падат от клоните на копелето. Ако планирате да възпроизведете цвете в бъдеще, тогава не ги докосвайте. Препоръчително е листните дръжки да се поръсят със земя за бързо вкореняване.

През пролетта листът с корените се отстранява внимателно от саксията с майчиното растение и се засажда в нова саксия.

Покълнал лист от гад

Можете да засадите лист отделно веднага, без да чакате да пусне корени в стара саксия. Задълбочете го с дръжка не повече от 1/3 от дължината. Покрийте отгоре с чаша или чаша. Трябва да проветрявате такава оранжерия 3 пъти на ден. 4 седмици след появата на корените оранжерията се премахва.

Кога да трансплантирате Crassula

Паричното дърво трябва да се трансплантира през първите 3 години всяка година. В бъдеще трансплантацията се извършва, тъй като земната кома се пълни с корени. Много хора питат как да трансплантират крехко парично дърво у дома в друга саксия. По-добре е да го трансплантирате чрез претоварване, за да не оставите клоните да се счупят, crassula се трансплантира заедно.

В дъното на новата саксия се изсипва дренаж и малко пръст. Пресаденото дърво се изважда от малката саксия и се поставя със земята в нова саксия. Празните пространства се запълват с пръст.

Важно! Всяка саксия, която изберете да засадите фланелката си, трябва да има дренажни отвори.

След пресаждането красулата се напоява добре. По-нататъшните грижи се състоят от поливане, торене и избърсване на листата.

Цъфтяща красула

Crassula, дори без цветя, привлича погледите. С малко усилия за оформяне на короната може да се създаде красива деверо или храстова група в стил бонсай. Под всякаква форма това растение ще украси стаята. Ако дебелата жена цъфти, тогава собственикът й трябва да изчака големи печалби.

гост
0 коментари

Стайни растения

Градина