Rose Louise Bugnet - характерно за сорта

Розата се счита за любимото цвете на повечето жени. Това елегантно цвете е предпочитано не само от обикновените хора, но и от градинарите. Днес има много разновидности, които се различават по външен вид и цвят. Един от най-уникалните и атрактивни е сортът рози Луиз Багнет. Цветето е плод на труда на научните животновъди, които са го отгледали през 1960 година. Оттогава той успява да спечели множество сърца на градинари и ландшафтни дизайнери.

Роуз Луиз Бъгне

Розата за красота, чиято родина е Канада, се отличава със своята издръжливост и издръжливост. Неговите снежнобяли двойни цветя привличат вниманието, а приятен и свеж аромат остава в паметта за дълго време.

Канадска роза Луиз Багнет

Луиз Багнет, очарователна отгледана в Канада роза, се откроява от останалите със своите перлено розови, пастелни розови и бели цветя. Цветът расте на височина от 90 см. В едно издънки се образуват от 3 до 5 пъпки. Листата на цветето са плътни, яркозелени, лъскави и равномерно покриващи всички клони отгоре надолу. На издънките практически няма бодли, само от време на време има единични бодли.

Описанието казва, че в началото на цъфтежа на храста се образуват ярко черешови пъпки, от които впоследствие се появяват бели венчелистчета със зеленикав оттенък.

Цъфтежът протича на два етапа. Първият започва в началото на юни. Продължителността му е около месец, след това се прави почивка и след това пъпките се отварят отново.

Ароматът на цветята е стабилен, но не прекалено силен, донякъде напомнящ миризмата на шипки.

За справка! Някои неопитни любители на цветята четат неправилно латинското име Louise Bugnet - наричат ​​канадската роза Louise Bagnier. От гледна точка на правилата за превод на сортови наименования, такова наименование е неправилно.

Предимства и недостатъци

Сред предимствата на розата от канадския парк Луиз Багнет, в допълнение към атрактивния си външен вид, може да се подчертае необичайно висока устойчивост на такива заболявания като брашнеста мана и черно петно.

В допълнение, цветето перфектно понася продължителни и обилни дъждове, а също така има висока устойчивост на замръзване. Не изисква специални грижи в сравнение с други рози.

Що се отнася до недостатъците, основното е, че цъфналите цветя не се задържат дълго на стъблата и бързо падат.

Използване в ландшафтен дизайн

Аристократичната роза Louise Bugnet идеално отговаря на сорта Louise Audier. Той перфектно допълва и подчертава нейната грация. Също така често се използва със сортове като Августа Луиз и канадската роза Мартин Фробишър.

Луиз Багнет в ландшафтен дизайн

Опитните градинари препоръчват засаждане на цвете в близост до тераси, къщи и беседки, като по този начин се създават ефектни композиции. На заден план можете да засадите широколистни, дървесни или вечнозелени дървета, както и различни храсти.

Допълнителна информация! Винаги има място за това невероятно цвете. Той може да бъде част от цветна градина, а също така да изглежда страхотно сам на фона на изумрудена морава.

Отглеждане на цвете

Розата предпочита да расте в добре осветени райони, но в същото време понася добре сянката.Здравето и външният вид на цветето ще зависят от това колко правилно ще бъде избрано мястото за засаждане.

Louise Bugnet Rose Размножаване

Розата Луиз Багнет се размножава чрез присаждане върху шипка или чрез резници, т.е. цвете може да се вкорени, като се вземе дръжка, например от букет.

Колко е часа на качването

В северните райони и в средната лента се препоръчва да започнете да засаждате цвете през пролетта, за предпочитане през април-май.

Забележка! Не се препоръчва да се засажда цвете през есента, тъй като растението няма да има време да пусне корени преди настъпването на студеното време.

В южните райони можете да засадите цвете в края на март - началото на април.

Избор на местоположение

Изборът на място за засаждане трябва да се подхожда отговорно, тъй като по-нататъшното развитие на цветето ще зависи пряко от него.

Най-добре е да се спрете на добре осветени места с добра циркулация на въздуха. В ниско разположени места е по-добре да не се засажда цвете, тъй като има застой на студен въздух - цветето не се развива добре и е обект на заболявания.

Розата може успешно да расте на глинести и песъчливи почви със средна плодовитост. Тя може да оцелее и на бедни песъчливи почви, но не бива да очаквате обилен цъфтеж от нея.

Как да подготвим почвата и цветето за засаждане

Както показва практиката, цветето се чувства най-добре на плодородни и оплодени почви, които съдържат много хранителни вещества. Преди засаждането градинарите препоръчват почвата да се източи, така че излишната влага да не се задържа в корените и те да не гният.

Преди да пристъпите към засаждане, частите и елементите, които са в неизползваемо състояние, се отстраняват от цветето, а коренът също леко се подрязва. За засаждане е най-добре да изберете растения с дълги крака, както и такива с горни листа на стъблото. Ако върху него има средни и долни листа, те трябва да бъдат премахнати.

Важно! Резниците се препоръчват да се събират от силни, млади храсти след първата вълна на цъфтежа.

Процедура за засаждане стъпка по стъпка

Правилно засадената роза ще ви радва с красив и обилен цъфтеж дълго време. За да направите това, изпълнете следните стъпки:

Рязане на рози

  1. Изкопайте дупка за засаждане, чиято дълбочина трябва да бъде около 50-60 cm.
  2. Напълнете дренажа отдолу, около 10 сантиметра.
  3. Сравнете размерите на засаждащата ямка и кореновата система.
  4. Наторете почвата, като я смесите с хумус и добавете към нея шепа дървесна смола.
  5. Засадете розата в земята, внимателно разнесете корените и покрийте с пръст.
  6. Поливайте обилно, поне една кофа вода под храста.
  7. След поливане е по-добре почвата да се мулчира, така че благоприятен микроклимат да остане дълго време.

В бъдеще, след засаждането, е необходимо да се гарантира, че почвата е постоянно влажна. За да направите това, ще бъде достатъчно да поливате растението обилно в корена сутрин или вечер.

Грижа за растенията

Въпреки факта, че розата Louise Bagnet се отличава с рядката си непретенциозност към условията на отглеждане, тя изисква известни грижи за красив и обилен цъфтеж. Включва поливане, разрохкване на почвата, навременна резитба и отстраняване на плевелите.

Поливането е важна и задължителна процедура за този сорт роза. Особено не трябва да се пренебрегва през горещите и сухи периоди.

Забележка! Не е нужно да поливате цветето със студена вода. Един храст изисква най-малко 15-20 литра вода. При сухо и топло време цветето трябва да се полива два пъти седмично, особено през сухи периоди. До края на лятото броят на напояванията намалява наполовина и спира през септември.

Розите се хранят сезонно. За да направите това, азотни торове се прилагат през пролетта, а през лятото те се наторяват с калий и фосфор.

Подрязване

Подрязването на розите се извършва със санитарна и формираща цел. Формиращата резитба се прави най-добре през пролетта, веднага щом пъпките започнат да се подуват. Ако формата на храста е напълно удовлетворена, тогава това подрязване може да бъде пренебрегнато.

Що се отнася до санитарната резитба, тя е задължителна. През пролетта трябва да отрежете всички стари и болни издънки, които не биха могли да оцелеят през зимата. През есента се извършва и санитарна резитба, в процеса на която се отстраняват повредени, болни, както и обрасли клони.

Особености на зимуването на цвете

Rose Louise Bagnet се подрязва минимално, като се премахват само проблемни и стари клони. Също така, след цъфтежа, пъпките се изрязват.

Забележка! Тъй като цветето е устойчиво на замръзване, то не се нуждае от специален подслон за зимата. С настъпването на студено време е достатъчно просто да се сгушите в храста.

Цъфтяща роза

Освен с красотата и непретенциозността си, Луиз Багнет се откроява и със специалния си цъфтеж.

Първо се появяват пъпките с ярък черешов цвят, а след това от тях директно бели венчелистчета със зеленикав оттенък. В някои случаи, дори след цъфтежа, по краищата на венчелистчетата остава бордо бордюр.

Rose Blossom Louise Bagnet

Растението цъфти през лятото, въпреки че цъфналите цветя не се задържат на стъблата повече от два дни. Това се случва в резултат на факта, че цветята се заменят взаимно със завидна консистенция.

Цъфтежът на роза протича на два етапа. Първият период продължава приблизително месец и започва в началото на юни. След това има кратка почивка и след това пъпките се отварят отново.

Грижите по време на и след цъфтежа се състоят от редовно поливане, най-добре вечер. Също така през този период избледнелите пъпки трябва систематично да се премахват.

Ами ако не цъфти? Въпреки непретенциозността на сорта, неправилното засаждане и неподходящите грижи могат да доведат до факта, че розата няма да цъфти или цъфтежът ще бъде лош. За да предотвратите това, трябва внимателно да изберете място за засаждане и системно да прилагате торове, а също така не забравяйте да поливате растението.

Забележка! Не трябва да се увличате с азотни торове, тъй като излишъкът им може да причини липса на цъфтеж.

Прекаленото подрязване също може да бъде причината, поради която розата не цъфти, така че към процеса трябва да се подхожда отговорно.

Според описанията брашнестата мана и листните въшки създават много проблеми на розата. Можете да предотвратите появата на такива проблеми чрез използването на народни средства. Няма да е излишно да третирате растението с инсектициди.

За превантивни цели е необходимо храстите да се разреждат своевременно и да се извършва резитба.

Rose Louise Bagnet е невероятно красиво и нежно цвете. Неговите бели, изпъкнали цветя, появяващи се в малки съцветия, няма да оставят никого безразличен. Те ще придадат на всеки парцел или цветно легло елегантен и уникален вид. Освен това не се изискват специални грижи за това цвете.

гост
0 коментари

Стайни растения

Градина