Как да направите розова градина в страната със собствените си ръце

Можете да подобрите ландшафтния дизайн на обекта, като подредите разнообразие от цветни лехи. Розова градина в страната може особено да украси двора, който ще бъде добре планиран по отношение на формата, размера и метода на запълване. Има много стилове на дизайн, но трябва да знаете кои рози са подходящи за засаждане и как правилно да се грижите за тях.

Розова градина в страната - как да планирате правилно

Най-простото подреждане на розите в градината

Има няколко възможности за планиране на розови градини. В същото време много зависи от избраната форма и предпочитаната цветова схема. Обикновено цветните лехи се различават по вида на розите, които могат да бъдат засадени.

Приблизително оформление на розовата градина в градината

Забележка! Необходимо е да се избере определен вид рози не само в съответствие с общия състав, но и климатичните условия на региона. Например в района на Москва могат да се използват зимно-устойчиви сортове рози.

След като сортовете растения и цветният им дизайн са избрани, трябва да решите как да засадите розите в страната красиво. Предварително можете да разработите този план, който се занимава с всички аспекти на формирането на броеницата.

Разновидности на броеници, които са

Лесно е да украсите ландшафтния дизайн на всеки обект или парк, ако изградите розова градина, подходяща за темата. Трябва да следвате общата идея и да надграждате личните си предпочитания. Ако изберете определен стил и се придържате към него, тогава цветната градина ще се впише идеално в цялостната концепция на сайта.

Устройството на броеницата може да бъде направено в съответствие със специфичен стил:

 • Рабатки - цветни лехи под формата на пътеки. Можете да накарате цветните лехи да се сближат в един момент, където е инсталирана допълнителна композиция - скулптура, миниатюрен фонтан, пейка. Тази опция е идеална за големи градини или паркове.
 • Обикновено цветно легло, което може да бъде композиция, засадена на редове, кръгове или "шахматна дъска". В този случай цветното легло може да има различен старт и размер. В този случай други цъфтящи растения или храсти служат като добавка.
 • Пейзажна розова градина. В този случай розите се засаждат на малки групи без определен ред. Размерът на пейзажната розова градина може да бъде много различен - от няколко храста до пълноцъфтяща градина.
 • Рустик стил включва използването на изключително прости видове цветя. В същото време декоративният дизайн също е важен. Препоръчително е да използвате плетени изделия или стари прибори като декорация.
 • В стила на Миро - ярка розова градина, която се откроява точно по цвят. Тук са подходящи само червени, алени и винени листенца.
 • Розова градина 3D, където има специални дизайни, които са предназначени за катерене на рози и храсти. Такива продукти могат да бъдат направени от метални или дървени дъски.

Броеница под формата на рабатка

Можете да подредите розова градина в съответствие с всеки стил, най-важното е да се придържате към основните характеристики и характеристики. Това се отнася за цвета и формата на всички дизайни.

Какви видове рози са най-подходящи за създаване на розова градина

Изработването на розова градина в лятна вила започва с избора на подходящия сорт рози. Много зависи от идеята и местоположението.Опции за това как да подредите розова градина може да дойдат след избора на сортове рози. Можете да използвате следното:

 • стандартен;
 • храст;
 • катерене;
 • чайни;
 • флорибунда;
 • миниатюрен;
 • бъбречни покривки.

Различни сортове рози за цветна градина

Броениците в лятна вила, където се комбинират всякакви разновидности и цветове, могат да станат твърде непохватни, така че в рамките на един състав не трябва да се използват повече от 3-5 сорта.

Забележка! При създаването на розова градина трябва да се вземат предвид периодите на цъфтеж на всеки екземпляр.

Комбинации от рози с други растения

Дизайнът на цветна леха с рози не завършва само със засаждането на това растение и завършването на оградата или инсталацията за връзване на клони. Можете да подредите пълноценна композиция, която ще се състои не само от рози, но и от други растения. Какви други цветя или храсти могат да бъдат засадени близо до "кралицата"? Разнообразието им е огромно:

 • Класиката е комбинацията от цвете с иглолистни храсти - миниатюрен смърч, туя, хвойна.
 • Barberry ще бъде отличен фон през лятото и център на композицията през зимата.
 • Сребриста издънка се съчетава добре с лилави и алени рози.
 • Луковичните растения, които цъфтят в началото на пролетта, са отлични спътници на розите.
 • Едногодишните цъфтящи / нецъфтящи растения ще бъдат прекрасно допълнение към розовата градина. Препоръчително е да изберете маломерни сортове, ако те ще бъдат разположени на преден план.

Възможна комбинация от цветове в лехата

Смесената цветна градина може да се превърне в истинска декорация на двор или градина, но трябва да изберете цветя и растения правилно, да вземете предвид периодите на цъфтеж на всеки случай и да разпределите растенията по височина.

Инструкции за създаване на розова градина в градината със собствените си ръце

Дори начинаещ цветар може да направи розова градина в страната със собствените си ръце. Основното нещо е да знаете простите правила за поставяне на самата цветна градина, кои растения и как да поставите. Приготвянето на рози в красива цветна градина изисква специален подход към работата. Ако организирате градинския парцел правилно, тогава цветята ще зарадват дълго време. Има няколко стъпки за това как да направите розова градина:

 1. Избор на място за поставяне на цветна градина.
 2. Премахване на плевели, трева и чужди отломки.
 3. Подготовка на плодородна почва, която ще бъде точно подходяща за розите.
 4. Подготовка на дренажния слой.
 5. Изготвяне на план за засаждане на рози и декориране на цветова схема.
 6. Засаждане на цветя, както е планирано.

Направи си сам броеница в страната

Забележка! Трябва да помислите над нюансите, свързани с по-нататъшните грижи за цветната градина. Капково напояване или по-проста система за напояване могат да бъдат организирани незабавно.

Как да изберем правилния модел на кацане

По отношение на въпроса как да създадете розова градина, можете веднага да отговорите, че трябва да намерите подходящо място. В този случай много зависи от това какъв вид рози ще бъдат засадени. Обикновено за цветни лехи от такъв план се приготвя място на полусянка или такова място, където слънцето няма да падне върху розовата градина през най-горещото време на деня.

Как да направите розова градина със собствените си ръце, като вземете предвид всички нюанси:

 • Когато инструкциите за избор на място вече са изпълнени, можете да започнете да подготвяте почвата. Наложително е да се изкопае земята, така че тя да се разроши с дълбочина 0,6 м.
 • Веднага трябва да изградите дренажна система. Това ще помогне да се запази кореновата система на растенията от гниене и излишна вода. Освен това можете да направите система за капково напояване.
 • Ако почвата е бедна на минерали и хранителни вещества, тогава трябва да се внасят органични и минерални торове. Ако е необходимо, балансирайте киселинността на почвата. Наложително е да следвате инструкциите за използване на определен вид тор.

Опция за поставяне на броеница

След като почвата е готова, можете да инсталирате ограда или конструкция за катерене на рози.Преди подготовката на почвата трябва да се разработи схема за засаждане на розовата градина. Алгоритъм стъпка по стъпка за формиране на верига:

 1. Първоначално си струва да се вземе решение за центъра на композицията. За това може да се използва арка, скулптура или специален сорт розов храст.
 2. Украсете границите на розовата градина. Това може да бъде ограда, ограда, насип. Можете да се справите без фундаментални конструкции.
 3. След това можете да започнете да оформяте останалата част от цветната градина. Това означава, че можете да засаждате цветя.

Няколко опции за броеница

Забележка! Когато избирате конкретно място за кацане, струва си да запомните, че достъпът до всяко копие трябва да бъде възможно най-опростен. В допълнение към пространството, растението се нуждае от достъп по отношение на задължителните грижи.

Всяка опция за засаждане на цветя може да се използва като основна схема. Има най-популярните - алпийска пързалка или засаждане на рози в кръг, в шахматна дъска. Основното е, че се вземат предвид периодите на цъфтеж на основните екземпляри на цветната градина. Тогава е възможно да се формират определени групи според вегетационния период, в които цъфтежът на пъпките ще се извърши за един период от време.

Как да се грижим за вашата розова градина

Възможно е да се отглежда красива розова градина само при едно условие - правилна грижа за растенията. Има няколко основни нюанса, които трябва да се вземат предвид в процеса на грижа за цветна градина:

 • Ако розовата градина е била подредена през есента, тогава трябва да се погрижите за нейната пролетна трансформация. В зависимост от степента на устойчивост на замръзване се определя оптималният температурен режим за отстраняване на изолационната конструкция. Това е първото нещо, което трябва да направите през пролетта.
 • След отстраняване на покривалото е необходимо да почистите в границите на розовата градина - премахнете сухи листа, плевели и трева. Разхлабете почвата - изкопайте цветна леха. След това използвайте гребло, за да изравните повърхността.
 • През пролетта трябва да прережете самите храсти. Първо, трябва внимателно да изследвате всяко растение за наличие на сухи или болни клони. Ако е необходимо, струва си да премахнете части от храстовете.
 • След това почвата се опложда. Обикновено се внасят минерални или органични торове. Необходима е и повърхностна обработка на храсти. Това ще помогне да се предпази растението от паразити и вредители. Ако е необходимо, към почвата трябва да се добавят специални агенти, за да се изключи възможността от вредители.
 • През лятото могат да се проведат няколко процедури за ограждане / разгъване на храсти. Почти е невъзможно да се определи предварително броят на такива манипулации - много зависи от състоянието на растенията.

Розите трябва да се поливат редовно

Допълнителна информация! В допълнение към поддържането на растенията, трябва да обърнете внимание и на състоянието на оградите или вътрешните конструкции. Периодичното възстановяване ще направи розовата градина по-привлекателна.

За да отглеждате красиви рози, трябва да не правите периодични (сезонни) грижи, а постоянни. Необходимо е да се полива през определен период - по-добре е да се направи график за поливане. Също така трябва да наблюдавате външния вид на храстите, тъй като цветът и качеството на листата винаги сигнализират за проблеми със самото растение. Правилните и постоянни грижи ще поддържат розовата градина в отлично състояние.

Вертикална розова градина в страната

Можете сами да изградите розова градина в градината. В същото време не е нужно да полагате никакви специални усилия - достатъчно е да помислите върху схемата за засаждане за всеки храст, като предварително сте съставили пълноправен състав. Можете също така да изберете подходящия стил на композиция за декориране на красива цветна градина. Изключително добре поддържана розова градина може да украси къщата и целия парцел, така че си струва да обърнете много внимание на грижите за растенията. Но ако разбиете красива и уникална розова цветна градина, ландшафтният дизайн веднага ще се трансформира, създавайки приказна атмосфера.

гост
0 коментари

Стайни растения

Градина