Кактуси в къщата: добри или лоши и народни знаци

Кактусите са местни тропически растения, но те са се утвърдили в много къщи и апартаменти, като са оригинално допълнение към интериора. Не е тайна, че трънливите обитатели на первазите на прозорците предизвикват противоречиво отношение на хората към тях. Някои, особено чувствителните хора, усещат специална енергия, излъчвана от тръните. Езотериците и практикуващите системата на Фън Шуй нееднозначно интерпретират влиянието на кактуса върху енергията на дома и самия човек. Има много знаци и легенди за тези тропически растения. Добре или лошо е, когато кактусите се отглеждат у дома и дали тяхната енергия засяга хората, се обсъжда в тази статия.

Плюсове и минуси на кактус в къщата

В природните условия има много видове и сортове кактуси, които включват горски и пустинни видове. Вътрешните видове, отглеждани у дома, са с малки размери, различават се по форма и не винаги цъфтят в плен.

Видове кактуси

Мнозина, които искат да имат това екзотично растение в дома си, се чудят: добри ли са или кактусите в къщата? Има доказателства, че дори в индийските племена са били използвани техните магически сили. Китайците правят тинктури от тях, за да прочистят енергийните канали, тъй като съдържат полезни микроелементи. Пепелта от изгорели растения се използва като прах за рани от ухапване от змия.

Защо можете да държите кактус в къщата

Учените твърдят, че кактусът е способен да абсорбира електромагнитното лъчение. Ето защо може да се види близо до компютър или микровълнова фурна, а не до перваза на прозореца. Тоест добро или лошо, когато кактусът е на работния плот у дома или в офиса, не се изисква отговор. Те просто го поставят близо до компютъра, вярвайки на учените.

За отглеждане в домашни условия се избират следните имена на тези екзотични растения: Mimmilaria, Rebutia, Echinocerius, Малкокосместа бодлива круша, Cereus. Не е тайна, че някои видове кактуси в своята структура съдържат алкалоиди, които имат антибактериално действие, което предотвратява и потиска развитието на най-простите патогени и гъбички по растящите до тях цветя.

Кактусът подхранва положителните емоции

Ако разгледаме как кактусът влияе психологически на самоуверен енергичен човек, езотериците отбелязват, че той подхранва положителни емоции.

Интересна информация! Има факти за наблюдение, че този бодлив жител на апартамента може да потуши агресията и гнева, ако членовете на домакинството често се карат. Положителните му характеристики включват способността за подобряване на умствената дейност.

Защо не можете да държите кактус в къщата

Някои производители на цветя и цветари считат, според тях, за опасната енергия, излъчвана от дългите игли, за причините, поради които е по-добре да не държите това растение в къщата. Отбелязва се, че подозрителните хора са податливи на негативно влияние. Тази категория хора не се препоръчва да започне това растение, което засилва техните страхове, фобии и натрапчиви лоши мисли.

Според системата фън шуй, растения с тръни не могат да се държат в стаите за почивка. Ако в къщата се е появил кактус, той трябва да бъде поставен на мястото, където се наблюдава „отрицателна енергия“: тоалетна, баня, стълби, водещи към мазето. Той ще прави разлика между добра и лоша енергия. Собствениците на това бодливо растение отбелязват, че ако изпитва любов към себе си, то реагира с натура, поглъщайки негативното.Ако някой от членовете на семейството не го харесва, той реагира с натура, причинявайки на този човек неприятни главоболия.

Корнегия

Интересна информация! Езотериците смятат кактуса за защитник на членовете на семейството от представители на отвъдни сили.

Кактус в къщата

Възможно ли е да държите кактуси у дома и да ги отглеждате е често задаван въпрос от хора, които харесват това екзотично растение. Тези, които ги отглеждат през целия си живот, които харесват необичайността на техните форми, декоративността и екзотиката, ще препоръчат да получат такова привлекателно растение. Той е придирчив и лесен за грижи.

В къщата за него винаги можете да намерите място, където той ще бъде неутрален спрямо обитателите. Единственото нещо, което кактусът не харесва, е пермутации от място на място. Той дори може да хвърли иглите си и да не цъфти. Тези, които очакват да цъфти бързо, трябва да са наясно, че възрастта е основната предпоставка за това. Някои видове цъфтят ежегодно, докато други трябва да растат до пет години.

Кактус в апартамента

За да отглеждате кактуси в апартамент, трябва да заемете определено място, като в къща. Добре е, ако има няколко стаи. Ако има само една стая, възниква въпросът, възможно ли е да се държат кактуси в такъв апартамент? Ако стаята е място за сън и почивка, препоръчва се кактусът да се държи или на изолирана лоджия, или в кухнята.

Колонен кактус

Народни знаци за кактус

Тези, които искат да закупят това цвете за вкъщи, се интересуват от придружаващите го знаци и суеверия. Много подозрителни жени вярват, че присъствието на това бодливо растение е причината мъжете да не се задържат в къщата си. Те пренасят личните си неуспехи в брака в присъствието на това бодливо растение в дома им. Възниква въпросът: може би в този случай се раздели с цветето? Не трябва да го държите в къщата, по-добре е да го продадете или да го вземете на работа, ако натрапчивите мисли не напускат.

Много хора свързват не цъфтежа на кактуса с негатива в къщата. Казват, че щастливите хора винаги имат добра енергия в домовете си, кактусите им цъфтят през цялото време. Те не цъфтят там, където в къщата присъства негатив. Най-вероятно жителите на къщата не знаят как да се грижат правилно за растението. Не обича пермутации, всяко движение на кактуса отлага периода на цъфтежа му.

Внезапно разцъфнал кактус се счита за добра поличба. Това е или за сватба, или за добавка към семейството, или означава някои големи промени. Всеки цъфтеж на това тропическо цвете говори за добри събития, които ще се случат в къщата. Няма статистика за съвпадения между цъфтежа и последващите събития.

Интересна информация! По някаква причина се смята, че дарения кактус ще доведе до прекъсване на отношенията с човека, който го е дал.

Цъфтящ кактус

Кактус в къщата на неомъжено момиче

Има такова суеверие, че неомъженото момиче няма да има своята „сродна душа“, докато в къщата „живее“ бодливо цвете. Може би в това суеверие има зрънце разум. Факт е, че разделяйки „трънливи приятели“, момичето излъчва на света информация, че се е оградила от света и не е готова да общува.

Хората, които събират и отглеждат кактуси, отстраняват всички суеверия и митове за тях. Както се казва, по-добре е да мислите за тези прекрасни растения не като за корона на безбрачие и лош късмет, а като защитници и най-добри приятели.

Опции за местоположение на кактус

След като решихте, че в къщата е необходим кактус, трябва да изберете такъв, който да отговаря на всички домакинства, а също така да вземете предвид каква помощ очакват от това екзотично растение. Ако обърнем внимание на класификацията на езотериците, те се разделят на:

  • Високо - помага за справяне с недоволството;
  • Колонна - изравняване на емоционалния фон;
  • Кълбови - засягащи психичното здраве.

Интересна информация! Мнозина следват знаците, като поставят закупеното цвете на едно или друго място и отстрани, което пише в знака.

На работния плот

Най-подходящото място за кактус на вашия работен плот е близо до вашия компютър. Цветът, инсталиран вдясно от компютъра, ще донесе вдъхновение и сила, за да превърне плановете в реалност. Ляво - ще поеме целия негатив, който се появява в работния процес. Заставането в центъра, пред очите ви, ще ви отвлече от работата, нарушавайки процеса на изготвяне на планове.

Кактус в офиса

В спалнята

На места за почивка и сън на човек не се препоръчва да се слага кактус. Смята се, че кактусът, който стои близо до легло или в зона за отдих, причинява главоболие в домакинствата. Ако погледнете ситуацията от другата страна, той, както се казва в народните знаци, предпазва от зли духове. Изглежда, че е мястото за него да бъде в спалнята и да изпълнява защитна функция по време на съня на човек.

Други места за кактуси

Ако кактусът е желан гост в къщата, той трябва да създаде благоприятен климат, така че да се чувства добре и да радва с цъфтежа си. Това слънцелюбиво цвете се държи добре на первази с постоянна слънчева светлина. През лятото обича обилно поливане. Спи през зимата, така че поливането е спряно. Въздухът трябва да е умерено влажен, което може да се създаде чрез пръскане с много фин спрей, който създава вид мъгла. Можете да съхранявате колекция от кактуси в преносими или стационарни оранжерии на балкона или вилата.

Целта на растенията е да украсят интериора на дома. Дори нецъфтящите кактуси, като ехинокактуса на Грузони, са необичайно грандиозни. Винаги можете да намерите кактус, който ще донесе радост и добра енергия в къщата.

гост
0 коментари

Стайни растения

Градина