Парично дърво - възможно ли е да се държи вкъщи, какво носи, може ли да се подари

Растенията се намират в почти всеки дом. Правят го по-удобно и декоративно. Освен това растенията имат своя собствена енергия, която може да повлияе на човешкото състояние. Смята се например, че някои стайни цветя привличат богатство, любов или благополучие. Това са свойствата, които притежава паричното дърво. Но не всеки представител на флората може да се отглежда у дома. Поради тази причина много любители на растителността се интересуват от въпроса: може ли да се държи парично дърво у дома?

Мога ли да държа вкъщи

Народът нарича дебелата жена дърво на парите. Това се дължи на често срещаните признаци, че растението е обрасло:

 • Намирането на цвете у дома привлича материално благополучие;
 • Ако кажете на дървото всяка сряда за направените разходи и спечелените суми, това ще помогне да се умножат последните и да се изпълнят всички планове. Освен това дървото ще ви помогне да избегнете излишни покупки;
 • Пищната и гъста зеленина е знак за положителна енергия в дома. В такава среда парите винаги ще присъстват;
 • Падането на голям брой листа показва възможни материални отпадъци, които ще бъдат непланирани. Дълго време се смяташе, че падащите листа от дебела жена предупреждават за загуба на пари;
 • За добър растеж на растенията и подобряване на материалното положение се препоръчва да се заровят 3 монети в саксия със земя. Според знаците такова действие няма да позволи на портфейла да се изпразни;

Дебелата жена е символ на материалното благополучие

 • Някои вярват, че материалното благополучие може да бъде постигнато чрез окачване на сметки на клоните на парично дърво. От време на време банкнотите трябва да се заменят с нови. Тези, които са окачени, харчат за лични нужди, няма нужда да ги съхранявате. Това е един вид стартиране на паричното обръщение;
 • Дървото се нуждае от презасаждане според нуждите. Като правило това се прави веднъж годишно. За да не се влоши материалното благосъстояние, през този период растението се нуждае от допълнителни грижи. Не трябва да изсъхва, избира се пот, по-просторен от предишния;
 • Когато някой от къщата е болен, растението натрупва отрицателно в себе си и започва да изсъхва. След възстановяване представителят на флората възвръща първоначалния си вид.

Много народни знаци са свързани с паричното дърво

Дървото има и други предимства: наличието на бактерицидни свойства, отсъствието на алергични съединения във въздуха. Малко хора знаят, че дебелата жена се използва в традиционната медицина. Но дозировката му трябва да е минимална, тъй като дървото съдържа отрова. Листата се използват за лечение на кожни заболявания, обриви, тонзилит. За това се приготвят специални отвари. Сокът на растението помага да се отървете от натъртвания и стрии.

Важно! Jumbo лист е отлично помощно средство за ужилване от пчела. Листът се нарязва и се нанася върху раната.

Грижата за парично дърво не е лесна задача, особено ако растението изсъхне.

Вредата на дебелата жена

Някои хора вярват, че не можете да държите парично дърво у дома. Основната причина отново е суеверието:

 • Смъртта на растение показва финансова разруха. Трябва да се има предвид, че това може да бъде предупреждение, но по никакъв начин не причината за това събитие;
 • Според Фън Шуй дървото носи енергията Ин (то е женско растение). Ако повечето от растенията са сукуленти, тогава се образува излишък от женска енергия. Това може да доведе до влошаване на настроението, апатия, нежелание да се прави каквото и да било, песимизъм. Не е трудно да се коригира ситуацията: необходимо е да се добави цвете с мъжка енергия ("ян").

Ако сукулентът изсъхне, трябва да очаквате финансова разруха

Важно! Женското растение има заоблени цветя и листа, издънките се разпространяват. Мъж - има бодли, заострени листа и цветя.

От обективните причини, поради които е невъзможно да държите парично дърво у дома, има само една - листата съдържат арсен. Веществото е отровно, но отравяне може да се получи само ако листата са изядени. За да се избегнат неприятни последици, растението не трябва да е достъпно за любопитни животни и малки деца.

Отрова за парично дърво

Дървото съдържа арсен. Въпреки малката доза, трябва да се внимава, ако в къщата има деца. Отровата е опасна за тях във всякакви количества. Изяденият лист може да причини не само диария и повръщане, но и тежка алергична реакция. В някои случаи може да настъпи загуба на съзнание. Предотвратяването на проблем е по-лесно от отстраняването му. Когато се появят деца, дървото се отстранява на недостъпно място или се отървете от него.

Паричното дърво ще съдържа отрова, по-добре е да го скриете от малки деца

Къде трябва да стои цветето

За да изберете, трябва да следвате тези препоръки:

 • Помещението не трябва да е студено или горещо, изключва се наличието на голямо количество прах. Ако поставите домашно дърво на случаен принцип, то може да изсъхне. Струва си да се помни, че паричното дърво не е плевел;
 • Цветето не понася рязък спад на температурата и течение. Поради тази причина той трябва да е във проветриво помещение, където температурата ще варира от 19 до 24 градуса;
 • Сухият въздух не е подходящ за представител на флората, поради което местата в близост до радиатор или камина също не са подходящи. Високата влажност позволява на растението да насочва енергията в дома. Страхотно място - до аквариума. Непрекъснатите пари ще създадат оптимална среда. Друго подходящо място е банята. Не би трябвало да има проблеми с него. Течащите тръби ще източат пари от къщата;
 • В помещението се определя зона, отговорна за привличането на материално благосъстояние. За да направите това, можете да използвате мрежата Bagua. Стаята е условно разделена на 9 части. В долния десен ъгъл ще има безопасно място. Като правило това е югоизточната зона на стаята.

Важно! Сянката на стените също има значение. Не трябва да е червено. Струва си да се даде предпочитание на зелени, лилави, люлякови цветови нюанси.

Парично дърво в спалнята

За да получите най-голяма стойност от дървото на парите, трябва да изберете правилното място. В апартамента (или къщата) трябва да има много топлина и светлина, но трябва да се избягва пряка слънчева светлина, особено през лятото. Горещият летен въздух ще съсипе растението.

Поставянето на дърво в спалнята е добра идея. Растението ще абсорбира лоши миризми и ще пречисти въздуха. Поради тази причина гадният сукулент често се нарича дърво на филтъра. Когато поставяте дърво в спалня, струва си да запомните количеството светлина. Ако в тази стая има много сянка, по-добре е да поставите саксията на различно място.

Най-доброто място за дебела жена е осветената и проветрива спалня

Възможно ли е да се даде / изхвърли дебела жена

Преместването, необходимостта от промяна на средата и други причини могат да доведат до необходимостта от изхвърляне на паричното дърво. Хората, които вярват в знаци, са на мнение, че това не трябва да се прави с дебела жена.

Ако растението живее в къщата дълго време и носи радост, то натрупва излишна енергия от всеки член на семейството.Забранено е да го изхвърляте просто така, необходимо е да върнете цветето в природата, например да го изнесете навън и да го заровите в земята.

Когато цветето на гад има лош ствол, е позволено да го изхвърли и да запази кълнове за себе си.

Така че дървото да не привлича неприятности и липса на пари, трябва да се отървете от него правилно:

 • оставете на входа;
 • хвърлете старо цвете в кошчето, оставяйки едно кълно за себе си;
 • дайте дебела жена на човека, който иска да се грижи за нея.

Преди някое от горните действия, трябва мислено да благодарите на цветето за времето, прекарано в къщата. Няма значение колко дълго е било растението в семейството. Само след такъв ритуал той може да бъде изхвърлен.

Давате ли дърво от дома

Дебела жена, отгледана по всички правила, обещава на собственика на богатство и просперитет. Поради тази причина растението ще бъде отличен подарък за всеки повод.

Важно! За да донесе богатство сочно растение, то трябва да се отглежда самостоятелно. Закупеното растение няма да донесе положителна енергия в къщата.

За да се запознаете със значението на такъв подарък, няколко знака ще ви помогнат:

 • Малка дебела жена ще стане гарант за малък, но стабилен ръст на доходите за този, на когото се подарява подаръка;
 • Получаването на болно дърво като подарък е знак, че човек или семейство има завистници и недоброжелатели. Те показват негативни емоции по отношение на материалното благосъстояние. Човек трябва да се изолира от такива познати. Въпреки негатива си струва да се положат усилия за излекуване на растението. Ако успеете да направите това, това означава, че в къщата ще се намерят пари, въпреки завистта и интригите от страна на познати.

Дебелата жена е страхотен подарък за рожден ден

Какво носи сочен в къщата

Паричното дърво носи финансово и духовно благополучие в дома. Отнема болести от хората и се използва за приготвяне на отвари. Струва си да се подчертаят още няколко признака, свързани с растението:

 • Когато купувате или дарявате голямо парично дърво, не бива да очаквате веднага да получите финансова печалба;
 • Ако дървото падна от мястото си, но листата не се ронят, тогава доходите скоро ще се увеличат. Ако по време на падането земята се разпадна от саксията и той самият се разби, трябва да се очаква загуба на благосъстояние;
 • Ако едно цвете получи болест, то трябва да бъде възстановено възможно най-скоро. Ако това не бъде направено, могат да възникнат финансови проблеми;
 • Прахът не трябва да се натрупва по листата дълго време. Тя отнема положителната енергия.

Важно! Crassula цъфти много рядко. Ако се появят съцветия, струва си да се пожелае, свързано с финансовите ресурси. Мнозина вярват, че тя може да бъде изпълнена за кратко време.

Защо дебелата жена се нарича паричното дърво

Дебелата жена от много години е наричана паричното дърво. Стайното растение отдавна се смята за талисман, който привлича богатство и просперитет в семейството. Работата е там, че представителят на флората има плътни кръгли листа, подобни на монети (сребърни динари).

В различните страни дървото може да се нарича по различен начин: дървото на щастието, хлебните плодове на африканската маймуна, дървото със сребърни долари.

Фактът, че паричното дърво привлича финансово благополучие, се признава и от Фън Шуй. Но този факт се обяснява малко по-различно. Смята се, че листата съхраняват енергия, която може да се използва за привличане на богатство. Трябва да се спазват някои условия:

 • качествена грижа;
 • вяра в способността на растението да привлича материално благосъстояние;
 • местоположение на цветето в югоизточната част на жилището.

Листата на копелето са оформени като монети

Има още едно нещо - трябва да започнете „растителна магия“. За да направите това, изпълнете няколко действия:

 1. На клоните са окачени банкноти, а монети са заровени в земята.
 2. Те разказват на растението за своите финансови успехи, докато гладят листата.

Парите могат да се броят под дървото.

Най-голямото парично дърво

Дебелата жена достига размерите на истинско дърво само в естествените местообитания, у дома (в Южна Африка, Арабия, Мадагаскар). Вкъщи получаването на високо растение няма да работи. В света има екземпляри, които достигат височина от 1 до 1,5 метра. Но е много трудно да се постигне такъв резултат; ще отнеме поне 20 години.

Паричното дърво може да се превърне в талисман за привличане на благополучие, но само ако се гледа правилно: полива се, тори се и се пресажда редовно. Дебелата жена може да стане семеен лекар, да облекчи болки в гърлото, болки в ставите. Можете да го подарите, като благодарите за времето, прекарано в семейството.

гост
0 коментари

Стайни растения

Градина