Какви стайни цветя носят щастие и благополучие в къщата

Всеки иска да подобри живота си и атмосферата в дома си. И често за тази цел те прибягват до голямо разнообразие от методи, включително различни растения. Няма да е излишно да разберете за тях по-подробно, преди да ги стартирате в къщата.

Какви стайни цветя носят щастие и благополучие в къщата

Домашните цветя, които носят щастие и просперитет в обикновена къща, са известни отдавна. Списъкът е представен по-долу.

Алое (агаве)

Когато отговаряте на въпроса "Кои стайни цветя носят щастие и просперитет в къщата?" първото, което идва на ум е алое: от древни времена това растение се счита за мощен талисман срещу всякакви негативи.

Дървото на парите е известно на всички

Освен това агавата се счита за символ на любовта и вярата и всеки знае за нейните лечебни свойства: алоето е мощен антисептик, поради което се използва успешно в много рецепти на традиционната медицина.

Оксалис

Оксалис (оксалис)

Листата на това цвете са подобни на големи листенца детелина, така че на пръв поглед става ясно, че оксалисът може да донесе късмет само на собственика си. Отдавна е обичайно да се дава такова цвете за празниците и ако има и четирилистни издънки, тогава щастието и невероятният късмет са просто гарантирани!

Спатифилум

Това растение се нарича още "женско щастие": традиционно се смята, че спатифилумът е способен да даде на неомъжените жени - истинска любов, бездетни - деца, омъжени - щастлив брак и т.н.

Цветът е много непретенциозен в грижите, цъфти с красиви цветя, а хиляди жени свидетелстват за неговите щастливи свойства.

Антуриум

Стайни цветя антуриум са "мъжки" растения - смята се, че те най-много подкрепят мъжете, като им носят успех в любовните отношения и укрепват настоящия съюз. Но като цяло такива растения са благоприятни за дома и семейството, тъй като имат приятен външен вид и носят благополучие на къщата.

Големите, сърцевидни, тъмнозелени листа привличат вниманието и растението може да цъфти целогодишно с подходящи грижи. Но за това е важно да се поддържа висока влажност и температура, като се избягва застоялата вода.

Важно! При цялата си красота антуриумът е отровно растение, затова трябва да бъде защитен от домашни любимци и малки деца.

Китайска роза (хибискус)

Голям брой различни разновидности на китайската роза, както и непретенциозни грижи и буйни цъфтежи с големи, красиви цветя, прави това растение едно от любимите на много производители на цветя. Въпреки това, освен естетическа красота, това цвете е в състояние да донесе щастие и радост в къщата, където расте. Много признаци и вярвания само потвърждават този факт.

Така че, смята се, че цъфтежът на китайската роза обещава просперитет и успех за всички членове на домакинството, а цвете с червени съцветия носи любов към живота и разпалва чувства. В допълнение, поради своите антисептични свойства, цветето подобрява здравето, което се потвърждава от много наблюдения и популярни слухове.

Но ако цветето започне да изсъхва, това може да означава както предстоящи нещастия, така и желанието на цветето да отнеме негативното върху себе си и да остави само доброто на собствениците си.

Всички горепосочени стайни цветя са благоприятни растения за дома и семейството.С подходящи грижи те също ще зарадват с красив външен вид, ще съживят помещението, в което се намират.

Стайни цветя, които носят богатство

Паричните цветя за дома са растения, които според признаците, които са се развили в продължение на десетилетия, както и според различни учения като фън шуй, носят на своите собственици подобрено благосъстояние, като изчистват пространството и паричните канали.

Разбира се, можете да бъдете скептични по отношение на това, но много собственици на такива растения отбелязват подобрение във финансовото си състояние.

Бугенвилия

Бугенвилия

Бугенвилията се смята за един от най-силните „парични магнити“, нарича се още „дърво от хартия“.

За най-добър ефект се препоръчва да съхранявате бронзови монети до растението, тъй като дървото обича метала. Сам по себе си той е доста капризен към различни видове движения, но с добри грижи ще зарадва с ярки съцветия (самите цветя са доста малки и не толкова забележими).

Светло, топло и сухо място би било най-добрият дом за бугенвилиите.

Важно е да знаете! Това цвете помага само на трудолюбиви хора, заинтересовани и компетентни.

Драцена Сандер

Това зелено растение се нарича още популярно „щастливият бамбук“, тъй като принадлежи към това подсемейство.

Колкото е възможно по-непретенциозна, способна да расте както в саксия с пръст, така и в хелиеви балони, драцената ще гарантира натрупването на богатство, докато добрите грижи за нея продължават. И ако тя има нови издънки, тогава скоро можете да очаквате сериозно увеличение на благосъстоянието. Единственото й важно желание е изобилието от слънчева светлина.

Zamioculcas (доларово дърво)

Добър доход може да се постигне, ако в къщата има замиокулкас, или сред обикновените хора дърво "долар".

Според учението на фън шуй, доларовото дърво привлича валута в къщата, а също така добре почиства пространството и дарява късмет по всички въпроси. За по-добра работа растенията поставят доларова банкнота или няколко цента под саксията, а някои сгъват хартиена валута по специален начин и я прикрепят към дърво, така че изображението на триъгълника да е разположено с горната му част.

При грижата за растение трябва да се помни, че замиокулкас не понася слънчевата светлина и расте най-добре в сенчести помещения.

Важно! Растението е отровно, така че си струва да го предпазите от домашни любимци и деца.

Дебела жена

Crassula (дебела жена, парично дърво)

Най-популярното растение за привличане на пари, късмет и богатство. Дори общото наименование „парично дърво“ предполага, че свойствата на растението са известни отдавна.

Той е абсолютно непретенциозен и упорит и неговата ефективност е доказана от повече от една дузина хора, съдържащи Crassula. Вярно е, че за да разкрие напълно своите парични способности, е необходимо да се спазват няколко основни правила:

  • най-добре е да „откраднеш“ стрък от човек с добро благосъстояние и да отгледаш храст от дръжката със собствените си ръце, а ако това не е възможно, да закупиш растение от човек, който сам го е отгледал;
  • след поникване на корените от резниците или няколко дни след придобиването, паричното дърво се трансплантира в саксия. Важно е той да е зелен, червен или черен;
  • при засаждане в саксията се излива дренаж и не забравяйте да поставите монета.

Важно! Паричното дърво рядко цъфти в плен, но ако е цъфнало, това е ясен знак за неизбежно богатство и подобрено благосъстояние.

Стайни растения, които носят късмет

Имайки предвид стайните растения, които носят късмет, ще забележите, че броят им е впечатляващ, а видовете са разнообразни. Следователно всеки производител ще може да избере най-подходящите растения за себе си, както в грижи, така и на външен вид. По-долу изброяваме кои стайни растения обикновено носят късмет на семейството.

Arrowroot

Смята се, че марантата носи в къщата, където живее, само най-доброто, което е възможно: късмет, просперитет, благополучие, запазване на семейното огнище, здраве и много други. Това се дължи отчасти на мощните му природни антисептични свойства и способността да пречиства въздуха, а отчасти на собствената магия на цветето.

Arrowroot с право може да се нарече семейно цвете, тъй като осигурява благосъстоянието на всеки член на семейството. Той е непретенциозен в грижите, има нужда от постоянна влажна почва и топлина, но е по-добре да го предпазвате от пряка слънчева светлина.

Орхидея

Орхидея

Цветята на орхидеите са домашни цветя, считани за по-„женствени“, носещи щастие и благополучие в къщата само с нежно и грижовно отношение.

Внимание! Двойните мнения и поличби разказват за две страни на монетата, но ако се съсредоточите върху доброто, орхидеята ще се превърне в най-добрия приятел за всяка жена.

Цветята са в състояние да защитят къщата от всякакъв негатив и недоброжелателни гости, да хармонизират вътрешно-семейните отношения и да привлекат късмет на самата домакиня. Вярно е, че те са доста капризни в грижите си, изискват много внимание: поливане на всеки три дни, защита от слънчева светлина, но изобилие от светлина,

Фикус Бенджамин

Какви мнения не са се формирали за фикуса на Бенджамин през историята му на съществуване! И въпреки това в много страни се смята, че тези фикуси са стайни растения, които носят късмет. В много източни и азиатски страни именно това растение се дава на младоженците за дълъг и щастлив съвместен живот.

Такива фикуси носят добро здраве, любов, взаимно уважение, просперитет и успех на къщата, в която се намират. Те хармонизират пространството, нормализират съня и психологическия произход на членовете на домакинството. Тези стайни растения също са достатъчно красиви за късмет, така че ще украсят всеки дом.

Разнообразие от домашни растения за щастие и благополучие ще ви позволят да изберете точно цветето, което ще повлияе по най-добрия начин на атмосферата в къщата и домакинствата и няма да изисква необичайни или сложни грижи. А дали цветята наистина могат да донесат късмет, щастие, любов и пари, може да се открие само като се опитате да ги отглеждате у дома.

гост
0 коментари

Стайни растения

Градина